středa 9. listopadu 2016

Jeden za všechny aneb NEJ cvik na všechno

Někdo ho miluje, někdo ho nenávidí. Jisté ovšem je, že funguje. Jednoduchý cvik, který můžete dělat kdykoli a kdekoli a potřebujete k němu jen své tělo.

Obr. 1

Přesně tak by se dal popsat starý dobrý angličák.

Já si pamatuju, že angličáky jsme dělali už na základce (což je před více než 25 lety), akorát jsme asi neznali tolik variant. A právě ty různé varianty z něj dělají ten opravdu nej cvik na všechno. Zabrat dostanou nohy, zadek, střed těla i ruce (a ramena).

Některé varianty jsou těžší a některé naopak lehčí. Stačí malá modifikace a náročnost cviku se okamžitě změní.

Nejjednodušší a asi nejznámější je varianta viz obrázek 1. Nicméně pokud si takových angličáků uděláte 50 v kuse, určitě to dá zabrat. Intenzitu jde tudíž zvyšovat i počtem opakování.

Já mám nejraději variantu s klikem (obr. 2) a nebo tu, kdy se jde celým tělem až na zem (obr. 3).

Obr. 2

Obr. 3

 Různě modifikovat se dá i poslední fáze cviku, kdy se místo jednoduchého výskoku dá udělat výskok s přitažením kolen (tzv. jump tuck, obr. 4) nebo je možné se při výskoku otočit o 180 stupňů, nebo vyskočit a kopnout se patama do zadku a nebo třeba skočit "žabáka" dopředu. Možností je spousta, fantazii se meze nekladou a závisí na každém na co se cítí.



Obr. 4




Jeden tip na závěr: Zkuste si 3x denně, když budete mít chvilku čas, udělat 10 angličáků. Jen tak. Uvidíte, že už po týdnu se budete cítit mnohem silnější :)


Mějte se krásně,

Skyler a Pat






Žádné komentáře:

Okomentovat